Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/ltbseo3/domains/5powodow.pl/public_html/plugins/system/yt/yt.php on line 21 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/ltbseo3/domains/5powodow.pl/public_html/plugins/system/yt/includes/libs/yt-minify.php on line 128 5 powodów aby stosować pakowanie próżniowe

5powodow.pl

Sprawdź nasze kompleksowe propozycje

Nasze zadanie

Nie wiesz dlaczego warto wybrać się na pieszą wycieczkę po polskich górach? Zastanawiasz się jakie korzyści możesz uzyskać z jeżdżenia rowerem?Nie znasz odpowiedzi na pytania o sens studiowania czy założenia własnego biznesu? My damy Ci pięć powodów do zmiany zdania, spojrzenia na sprawę pod innym kątem czy wypróbowania czegoś, do czego podchodziłeś z rezerwą. Jesteśmy przekonani, że dołączając do grona naszych czytelników otrzymasz informacje, które będą korzystne dla Ciebie i Twojego stylu życia.

5 powodów aby stosować pakowanie próżniowe

Dzisiaj damy Wam 5 powodów aby zastosować tak zwane pakowanie próżniowe w swojej kuchni. Czym jest owy proces? To pakowanie żywności w specjalne worki z których usuwane jest powietrze. Dzięki temu żywność nie ma kontaktu z tlenem a co za tym idzie nie mogą rozwijać się drobnoustroje i bakterie. Ma to wymierne korzyści ale chodzi tylko o świeżość.

 

Pakowanie próżniowe bez tajemnic

Prezentujemy najważniejsze powody wg których warto zainwestować w pakowarki próżniowe:

1. Świeżość na dłużej

Dzięki pakowaniu w takiej atmosferze otrzymujemy zgrabną paczuszkę w której nie ma dobrych warunków do rozwoju pleśni czy grzybów. Dzięki temu nasze produkty dłużej zachowują świeżość a ich termin przydatności do spożycia wydłuża się nawet dwukrotnie.

2. Nowe możliwości

Chodzi oczywiście o możliwości kulinarne. Dzięki pakowaniu próżniowemu możemy zastosować więcej technik kulinarnych i rozwijać się kulinarnie.

3. Zdrowie na talerzu

Pakowanie próżniowe umożliwia zastosowanie tak zwanej techniki sous vide czyli gotowania w niskiej temperaturze. Tak przygotowane potrawy są zdrowsze ponieważ w niskich temperaturach nie ulegają zniszczeniu ważne związki organiczne.

4. Łatwość obsługi

Wystarczy włożyć do worka pożądane składniki, następnie włożyć do pakowarki i nacisnąć guzik. Po kilku sekundach mamy już gotowy do obróbki bądź przechowywania worek. Nie ma nic prostszego.

5. Podążanie za najlepszymi

Z takich rozwiązań korzysta wielu znanych szefów kuchni a każda szanująca się restauracja serwująca specjały z naszych stref klimatycznych posiada na swoim wyposażeniu pakowarki próżniowe. Dzięki temu podążamy nie tylko za modą ale także za sprawdzonymi rozwiązaniami.

Artykuł powstał przy współpracy z firmą pakowarki-henkelman.pl - oficjalny dystrybutor pakowarek Henkelman.